مادر و کودک

با پوره میوه کودک بیشتر آشنا شوید

پوره میوه کودک

پوره میوه در بین کودکان، بزرگسالان، بیماران، سالمندان و حتی ورزشکاران طرفداران زیادی دارد؛ از دستورهای جذاب و محبوب درست کردن پوره‌ی میوه، پختن آن است. یکی از دلایل آن این است که پختن میوه و مصرف پوره‌ی میوه برای کودکان، با همان قند طبیعی موجود در میوه طعم شیرین میوه را بیشتر می‌کند و خوردن بسیاری از میوه‌ها را دوست داشتنی‌تر می‌کند.

برای درست کردن پوره‌ی میوه یا سبزیجات از میوه یا سبزیجات پخته شده، آسیاب شده، مخلوط یا آسیاب شده استفاده می‌شود. پوره فرمی خمیری و سوپی دارد با این تفاوت که فقط از همان میوه یا سبزی خاص درست شده و دستور خاصی ندارد. پوره کردن میوه باعث ماندگاری طولانی آن خواهد شد.

البته با ترکیب کردن پوره‌های مختلف می‌توان مزه‌ها جدیدی خلق کرد. تنها در صورتی که پوره‌ی درست شده به عنوان ماده‌ی اولیه برای غذای دیگری مورد استفاده قرار بگیرد به آن خمیر می‌گویند. برای درست کردن پوره‌ها از میوه‌های یخ زده هم استفاده می‌شود. پوره‌ی میوه تمام کیفیت، مزه و خواص میوه را دارد و برای سلامتی مفید است، در حالی که بیشتر شکل نوشیدنی دارد. نکته‌ی مشترک در میان انواع پوره‌ها این است که در تمام آن‌ها غلظت و قوام مواد باید به حد مایع بودن برسد.

 

پوره‌ی میوه برای چه سنی از نوزادان بهتر است؟

به گفته‌ی بسیاری از متخصصان برجسته‌ی کودکان یونیسف، نوزادان در شش ماهه‌ی اول باید فقط شیر مادر و یا شیر خشک مصرف کنند؛ باید بعد از تمام شدن این شش ماه کم کم شروع به خوردن غذاهای جامد بکنند. از این سن با دیدن علائم آمادگی در کودک مانند توانایی نشستن یا تمایل به باز کردن دهان در مواجه با خوراکی‌ها، متوجه خواهید شد که او آماده‌ی خوردن غذاهای جامد است.

دقت کنید که بهتر است در این مرحله آرام آرام پیش بروید؛ مثلا برای تغذیه‌ی میوه، پوره‌ی میوه کودک گزینه‌ی بسیار مناسبی در مراحل ابتدایی خوردن غذاهای جامد است. بهتر است بین معرفی هر میوه سه الی پنج روز فاصله قائل شوید.

 

پوره میوه هیرودر فروشگاه ببینید: پوره میوه هرو بیبی در طعم‌های مختلف

 

برای قرار دادن میوه در برنامه غذایی کودکتان، پوره حتی نسبت به آبمیوه گزینه‌ی مناسبتری است؛ خصوصا از یک سالگی به بعد ارزش غذایی آبمیوه جایگاه خاصی در رژیم غذایی نوزاد ندارد و در مواردی که به طور مستمر استفاده شود موجب مشکلات وزنی برای نوزاد می‌شود. نسبت به جای آبمیوه بهتر است از خود میوه مصرف شود.

اما هنگام خوردن غذاهای سخت و محکم، خطر خفگی در نوزادان کم سنی که هنوز عادت به خوردن غذاهای جامد ندارند، وجود دارد. در این شرایط تا چندین ماه برای شروع و همچنین برای میوه‌هایی که مصرف آن‌ها توسط نوزاد هنوز دشوار است، پوره‌ی میوه‌ی نوزاد گزینه‌ی مناسبتری است.

 نوزاد و پوره‌ میوه

ممکن است فرزند شما در برخوردهای اول به خاطر بافت غذایی ناآشنای پوره، آن را رد بکند؛ در این شرایط نیازی به نگران شدن نیست، فقط کودک را مجبور به خوردن پوره‌اش نکنید. چند روز صبر بکنید و هفته‌ی بعد دوباره امتحان کنید. اگر چند هفته گذشت و فرزند شما همچنان علاقه‌ای به خوردن پوره نشان نداد و مقاومت می‌کرد، با پزشک خود صحبت کنید.

پوره میوهبا بالاتر رفتن سن کودک و حتی در  شرایطی که مشکلی در خوردن میوه و غذاهای جامد وجود ندارد مصرف پوره‎ میوه کودک در برنامه‌ی غذایی آن‌ها بسیار کمک کننده است. روش‌های درست کردن پوره برای کودکانی که از خوردن میوه خودداری می‌کنند بسیار کمک کننده است.

  • پختن میوه با آزاد کردن قند طبیعی موجود، مزه‌ی شیرین‌تری به میوه می‌دهد و خوردن آن را لذت بخش‌تر می‌کند.
  • کودکان از خوردن میوه‌های یخ زده در فصل‌های گرم سال لذت می‌برند و همچنین برای تغذیه‎شان مناسب است.
  • ترکیب میوه‌های یخ زده و درست کردن اسموتی‌های خوشمزه خوردن میوه‌ را برای کودکان لذت بخش خواهد کرد.

فواید پوره‌ی میوه نسبت به مصرف عادی آن چیست؟

پوره‌ها در عین حال که ویتامین‌ها و تمام مواد معدنی و مغذی میوه‌ها را دارند، نسبت به حالت طبیعی میوه کالری آن‌ها کمتر است؛ به همین دلیل با مصرف آن احتمال ابتلا به مشکلات اضافه‌ وزن وجود ندارد.

آنتی اکسیدان‌های موجود در پوره به افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و از آسیب  سلول‌ها جلوگیری می‌کند. مصرف روزانه‌ی پوره درصد ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا، فشار خون و دیابت را کاهش می‌دهد همچنین از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

در صورتی که قصد تهیه پوره میوه هرو بیبی یا سایر مواد غذایی کودکتان را دارید به فروشگاه آنلاین الیسا شاپ مراجعه کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *